TARTALOM

 VISSZA

 


Okozhat-e halált a H1N1-influenza elleni vakcina?| |
 

Évről évre felröppennek a hírek az influenza elleni oltás veszélyeiről, de ezúttal egy osztrák oknyomozó ripoternő, Jane Burgermeister tovább ment a puszta híresztelésnél. Burgermeister feljelentést tett a WHO és az ENSZ ellen - bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával.

A WakeNews című lapban megjelent cikk nem kevesebbet állít, minthogy a gyógyszergyárak és az állami szervek elkötelezetten terjesztik a halálos biológiai vírusokat abból a célból, hogy világméretű járványokat robbantsanak ki. Burgermeister szerint ugyanis több billió dolláros hasznot hajt a gyáraknak a mesterséges fertőzés és a hisztériakeltés.

A H1N1 vírusról, azaz az új influenzáról pedig azt írja az osztrák újságírónő: több, mint kétszer annyi esély van arra, hogy a villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk a betegségben.

Bense Tamás orvos viszont azt mondja: több évtizedes praxisa során már szinte mindenféle vádaskodással találkozott.

- Az egyik legnépszerűbb, hogy az influenza elleni oltást a gyógyszergyárak lobbijaként állítják be - mondja.

Bense szerint a feltételezés több okból is alaptalan: egyrészt a gyógyszergyárak nem a mintegy ezer forintos influenza oltással "trükköznének", amikor némely oltóanyag ára elérheti a 20 ezer forintot is. Másrészt - mondja Bense - a "hagyományos" influenzaoltások már bizonyítottak.

- Évtizedek óta használom ezt az oltóanyagot, és csak azt tudom: a beoltottak szinte alig betegedtek meg. Ha el is kapták a vírust, szövődményektől mentes, enyhe lefolyású betegséggel "úszták meg" a nagy járványokat.

Bense hozzáteszi: valóban az esetek nagy részében az új influenza nem végződik súlyos szövődményekkel vagy halállal. De orvosként az a kötelessége, hogy ennek az esélye sem merülhessen fel.

- Nem kérdés, hogy ajánlom-e az új influenza elleni oltást. Ha a magyar lakosság 40-45 %-a megkapná a vakcinát, már elkerülhető lenne a komolyabb járvány.

Forrás: 168ora.hu

Kulcsszavak

H1N1-influenza, oltóanyag, vakcina, vírus

Kapcsolódó anyagok

Megjelent a 2020. évben azonosított új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzések (COVID-19) megelőzésének és terápiájának hazai kézikönyve

Coronavirusok és CNS-betegségek

Amit eddig az új koronavírusról tudunk

Koronavírus: az innovatív gyógyszergyártók európai közössége egyesült erővel csatlakozik a küzdelemhez

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Romániában a H1N1

A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


Okozhat-e halált a H1N1-influenza elleni vakcina?