TARTALOM

 VISSZA

 


Lehetséges fertőzési gócpont Letenyén| |
 

A pedagógusok, illetve a többi dolgozó közül senki sem küzd felsőlégúti panaszokkal. A tisztiorvosi szolgálat munkatársai hétfőn vettek mintát a gyerekektől. Néhány nap múlva kiderülhet, hogy az H1N1-influenza okozza-e megbetegedéseket.

Az iskola igazgatója szerint szeptemberben amúgy is sok a hiányzás, előfordult olyan év, amikor egyszerre 120-an voltak betegek, pedig akkor H1N1-ről szó sem lehetett. Bedő Ildikó bízik benne, hogy most is egyszerűbb oka van a felsőlégúti panaszoknak.

Mindenesetre az iskolában bevezettek néhány óvintézkedést: például a mosdókba vírusok ellen is hatásos, fertőtlenítő kézmosószert vásároltak. Az iskola főzőkonyhájában maszkban dolgoznak az emberek, a tálaláshoz pedig kesztyűt húznak. A padokat minden nap fertőtlenítőszerrel mossák le a takarítók, bár ezt nemcsak azóta, amióta kialakult a fertőzési gócpont, hanem a tanév kezdetétől.

Az igazgató hozzátette: az iskolában teljesen nyugodt az élet, a szülők sem aggódnak, hiszen nincs is okuk rá. Tanítási szünet elrendelése egyelőre szóba sem került.

Forrás: MO

Kulcsszavak

H1N1-influenza, vírus, járvány

Kapcsolódó anyagok

Megjelent a 2020. évben azonosított új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzések (COVID-19) megelőzésének és terápiájának hazai kézikönyve

Lehetőségek a COVID-19-járvány mortalitásának és az egészségügyre nehezedő terhelésének csökkentésére

Coronavirusok és CNS-betegségek

Amit eddig az új koronavírusról tudunk

Koronavírus: az innovatív gyógyszergyártók európai közössége egyesült erővel csatlakozik a küzdelemhez

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Romániában a H1N1

A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


Lehetséges fertőzési gócpont Letenyén