TARTALOM

 VISSZA

 


H1N1-vakcina: a CDC ajánlása| |
 

Miért ajánlja a CDC a terhes nőknek, hogy kapjanak 2009 H1N1 influenza elleni védőoltást?

Az oltás az egyedüli legjobb megoldás az influenza elleni védelem megszerzéséhez. A terhes nők számára fontos, hogy mind a 2009. évi H1N1, mind a szezonális influenza elleni oltást megkapják. Egy várandós nőnek, ha az influenza bármelyik fajtáját is megkapja, nagyobb esélye van, hogy súlyos egészségi problémái legyenek. Más emberekkel összehasonlítva, akik megkapják a 2009. évi H1N1-influenzát (régebbi nevén „sertésinfluenzát”), egy 2009. évi H1N1-influenzában szenvedő terhes nő nagyobb eséllyel kerül kórházba. A várandós nők esetében annak is nagyobb a valószínűsége, hogy a 2009. évi H1N1-influenzában súlyosan megbetegedjenek vagy elhalálozzanak.

Ha egy várandós nő influenza védőoltást kap, az megvédheti őt is és a babát is. Kutatások azt mutatják, hogy egy influenza védőoltásban részesült várandós nő kisebb gyakorisággal betegszik meg influenzában, mint egy olyan várandós nő, aki nem kapott influenza védőoltást. Azok a babák, akiknek az édesanyja a terhesség alatt kapott influenza védőoltást kevésbé gyakran betegszenek meg influenzában, mint azoknak az anyáknak a kisbabái, akik nem kaptak influenza oltást.

Olvasóink oldalunkról letölthetik a teljes szöveget, PDF-formátumban.

Kulcsszavak

H1N1-influenza, védőoltás, vakcina, terhes nők oltása

Kapcsolódó anyagok

Tumorellenes vakcináció

Az orvos felelőssége a vakcinációval kapcsolatos tájékoztatásban

Hogyan legyünk sikeresek a prevenció megvalósításában? - A védőoltásokkal kapcsolatos átoltottságot befolyásoló tényezők

Poliszacharid versus konjugált pneumococcusvakcina melyiket előbb?

A méhnyakrák gyógyszeres prevenciója és terápiája

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Romániában a H1N1

A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


H1N1-vakcina: a CDC ajánlása