TARTALOM

 VISSZA

 


H1N1: Székely feljelentést tett a vakcina miatt



| |
 

Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a legfőbb ügyésznél a H1N1-influenza elleni vakcináról az interneten és a sajtóban terjesztett hamis, alaptalan állítások miatt - közölte az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya.

A minisztérium szerint ugyanis "a légből kapott információk szándékos terjesztése" közveszéllyel fenyegetés, illetve törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűncselekményének minősül. "Az egyre szélesebb körben terjedő rémhírek emellett elbizonytalanítják a lakosságot, ami végső soron járvány elleni védekezés sikerét kockáztatja" - olvasható a közleményben.

A tárca ismét arra hívta fel a figyelmet: az oltóanyagok gyártását a betegek érdekében szigorú nemzetközi és hazai előírások szabályozzák, a H1N1-influenza elleni magyar gyártású vakcinán minden szükséges klinikai vizsgálatot elvégeztek, a forgalomba hozatali engedélyt csak ezt követően adják ki.

A felnőttek számára gyártott védőoltás már megkapta a forgalomba hozatali engedélyt, így ez a minisztérium szerint biztonságosan alkalmazható, a 3-18 éves korosztály, illetve a 6 hónapos és 3 év közöttiek oltóanyagának forgalomba hozatali engedélye várhatóan a jövő héten kiadható lesz.

Forrás: Origo

Kulcsszavak

H1N1-influenza, védőoltás, vakcina, vírus

Kapcsolódó anyagok

Megjelent a 2020. évben azonosított új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzések (COVID-19) megelőzésének és terápiájának hazai kézikönyve

Coronavirusok és CNS-betegségek

Amit eddig az új koronavírusról tudunk

Koronavírus: az innovatív gyógyszergyártók európai közössége egyesült erővel csatlakozik a küzdelemhez

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Hozzászólások:

1.,   Matkó Iván mondta   2009. Október 07., Szerda 19:01:27
Éljen a vélemény szabadsága Érdekes, tegnap még azt hallottam, hogy mindössze 10 (!) gyermeken végezték a teszteket (némi eufémizmussal). Hogy is van ez? Aki mást mond...izgat? Miért nyomják ennyire ezt az oltást?

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Romániában a H1N1

A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


H1N1: Székely feljelentést tett a vakcina miatt