TARTALOM

 VISSZA

 


Az influenza elleni védőoltás többletköltségei| |
 

Akinek patikában kell vennie a vakcinát, annak fizetnie kell a beadásáért is.
Az egészségügyi miniszter újságíróknak egy sajtóbeszélgetésen megerősítette: a háziorvosok kapnak az oltás beadásáért valamekkora összeget, de hogy pontosan mennyit, azt még nem tudja megmondani.

A jelenlegi szabályozás szerint a nem kötelező védőoltások beadásáért el lehet kérni az oltóanyag patikai térítési díját.

A miniszter szerint a beadással járó időráfordítás és a bőr fertőtlenítésével járó többletköltség jelenthet kiindulást a kalkulációhoz. Az oltáshoz TAJ szám alapján lehet majd hozzájutni. Így az oltóanyag nem kerülhetne az ország határain kívülre.

Forrás: EüM, ÁNTSZ

Kulcsszavak

H1N1-influenza, oltóanyag, vakcina

Kapcsolódó anyagok

Tumorellenes vakcináció

Az orvos felelőssége a vakcinációval kapcsolatos tájékoztatásban

Poliszacharid versus konjugált pneumococcusvakcina melyiket előbb?

A méhnyakrák gyógyszeres prevenciója és terápiája

Magyar víruskutatás és a NASA - nefrológiai vonatkozásokkal - Varicella zosterben szenvedő betegekben végzett klinikai megfigyeléseink és laboratóriumi (virológiai) vizsgálataink

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Jobb a sejtalapú influenza elleni oltás a tojásban tenyészett vakcináknál

A laboratóriumban tenyésztett sejtekből előállított influenza elleni oltóanyagok legalább ugyanolyan jól beválnak, mint a tojásban tenyésztett vakcinák.

Tovább


Az összes influenza vírustörzs ellen védhet a teszt oltóanyag

Az összes ismert influenza vírustörzs ellen védhet az az oltóanyag, melyet brit kutatók teszteltek sikeresen – számolt be a Guardian című napilap.

Tovább


Romániában a H1N1

A román egészségügyi szervek hétfőn bejelentették, hogy életét vesztette egy H1N1 vírussal fertőzött idős férfi. 2011-ben ez az első sertésinfluenzával összefüggő haláleset az országban.

Tovább


Nem bíznak az emberek az influenza elleni oltásokban

A nemzetközi közösségnek erőteljes bizalmatlansággal kell szembenéznie az influenza elleni védőoltással kapcsolatban – hívta fel a figyelmet Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője.

Tovább


Az influenza elleni védőoltás többletköltségei