TARTALOM

 VISSZA

 


Köszöntő


Köszöntő

| |
 

Elérkeztünk Gyermekreumatológiai Hírlevelünk ez évi befejező számához. Mint korábban, jelenleg is a szakmai érdekességek mellett a közös felelősséget, gondolkodást tolmácsoljuk.

Örömmel tesszük közzé Balogh Zsolt Főorvos Úrnak a Bozsóky Sándor életműdíj átvételekor elhangzott előadását (Magyar Reumatológusok Egyesületének Vándorgyűlése, 2013.szeptember 26-29., Debrecen, szeptember 27). Szellemiségét hirdetni, követni, a betegek iránti alázattal, napjainkban ápolni, feladat és kötelesség. A másodközlést a Magyar Reumatológia című folyóirat szerkesztősége engedélyezte.

Megköszönjük a Magyar Reumatológusok Egyesülete (MRE) elnökének Prof. Dr. Szekanecz Zoltánnak megtisztelő karácsonyváró gondolatait, jókívánságait, a gyermekreumatológia iránti érdeklődését és tenni akarását. Bízunk benne, hogy az évek óta húzódó gyermekreumatológiai szakképzés az új évben remélhetőleg ismét megfontolásra kerül.

Beszámolunk a Magyar Reumatológusok Egyesületének Gyermekreumatológiai Szekciója 2013. október 18-án Budapesten az ORFI -ban tartott Tudományos Üléséről, Garan Diána egyik betegének sikertörténetéről.

A pécsi gyermekklinikáról Sólyom Alexander és munkatársainak az ez évi Európai Gyermekreumatológiai Kongresszuson bemutatott poszterét a mucopolisacharidosis, pachydermodactylia, congenitalis fascialis dystrophia kórképéről, melyet a ritka gyermekreumatológiai betegségek témakörében, differenciáldiagnosztikai megfontolásból teszünk közzé.

Köszönöm az egész évi figyelmet, a közreműködő kollégák írásait, a Pfizer támogatását!
Nagyon Boldog Ünnepeket, kellemes olvasást kívánok sok szeretettel,


Dr.Orbán Ilonka
2013.12.21


Kulcsszavak

gyermekreuma, köszöntő, december

Kapcsolódó anyagok

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Köszöntő