hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Kongresszusi visszhang


Kongresszusi visszhang

| |
 

Az MRE-Gyermekreumatológiai Szekciójának XXIV. Tudományos Ülésén már annak a ténynek a felismerése, átélése is mellbevágó volt, hogy milyen szörnyű betegségek érintik az egészen kicsi gyerekeket is. Különösen nagy hatással volt rám, hogy az előadásokat milyen magas szinten tartották meg az elismert szaktekintélyek.

Ráadásul érződött, hogy mindegyikük előadásából sugárzott a jobbító szándék, a gyerekek gyógyításának elkötelezett szándéka. Nem egyszerűen precíz, rideg szakmai anyagokat hallottunk, hanem a különleges eseteken keresztül bemutatott gyógyító akarat megnyilvánulásait.

Nagyon szépen megfigyelhető volt, hogy a különböző szakterületek hogyan tudnak egymást támogatva dolgozni a közös célért. Ez a fajta magatartás példaértékű lehet más szakterületek számára is. Itt még egy kívülálló is érezhette volna, hogy mindannyian mennyire fontosnak érzik a gyerekek gyógyítását; mindezt belső meggyőződés által hajtva, a felnövekvő következő generáció egészsége érdekében. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy mindezt a helyszínen teljes egészében végighallgathattam.

Egy résztvevő


Kulcsszavak

szubjektív beszámoló, gyermekreumatológia, team-munka

Kapcsolódó anyagok

Gyermekreumatológiai panaszok, tünetek értékelése szakdolgozói szemmel - A Figyelő 2015;2

Petros Petrou emlékdíj

A legújabb autoinflammatorikus kórkép - SAVI (STING-associated vasculopathy with onset in infancy)

A Magyar Reumatológusok Egyesülete Gyermekreumatológiai Szekciójának Alapító Nyilatkozata

Új eredmények a gyermekkori reumatológiai és immunhiányos állapotok területén

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Kongresszusi visszhang