hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Kedves Kollégák!


Kedves Kollégák!

| |
 

Kedves Kollégák!

Túl egy pár őszi, számunkra fontos szakmai kongresszuson, ebben a Hírlevélben elsősorban gratulálni szeretnék.

A Magyar Reumatológusok Egyesülete ( MRE) vezetősége, az MRE Vándorgyűlés 2014. szeptember 24-26 között Pécset tartott ülése alkalmából Petros Petrou Ifjúsági Díjjal jutalmazta Dr.Constantin Tamás kollégánkat, a SE.II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáról. A díjhoz, eddigi munkájához sok szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk, jó egészségben.

A szakmai rovatban egyik legújabb autoinflammatorikus kórképről (SAVI (Sting-associated vasculopathy with onset in infancy) olvashatnak. Dérfalvi Beátának (SE. II.Sz.Gyermekklinika) lehetősége volt Kanadában, az egyik érintett beteg ellátásába bekapcsolódni és megtapasztalni, hogy a hét éven át tartó fáradhatatlan diagnosztikai nyomozás, hogyan vezetett a genetikai anomália és az immunszabályozási zavar felismeréséhez. A cikkreferálás és az eredeti közlemény egyaránt, a kitartó kutató munka eredményével járó sikerélményt példázza. Örömmel gratulálunk és további érdekes és értékes eredményeket kívánunk!

Az MRE Vándorgyűlés 2014 szeptember 24-26, Pécsi ülésszakán, a szakdolgozói fórumon elhangzott Mozgásszervi fájdalom jelentősége az ambuláns gyermekreumatológiai vizsgálat során, Szabó Brigitta nővér (ORFI, Országos Gyermekreumatológiai Központ, Ambulancia), az egyik legjobb előadás díjjal jutalmazott prezentáció volt. Többéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember, értékes tanácsokat adott a gyermekreumatológiai szakrendelésre történő betegelőjegyzési elvekről, melyek hozzájárulnak a szakmailag megfelelő időpont egyeztetéséhez, hogy a beteg gyermek mielőbb a kívánt ellátásban részesülhessen. Munkájához és a díjhoz őszintén gratulálunk!


Megköszönve, az MRE Szekciók egységes Alapító Nyilatkozatának kialakítását, a Gyermekreumatológiai Szekció Alapító Nyilatkozatával kapcsolatban néhány apró módosítást kértünk. A törlendő részeket piros áthúzás, a cserélendő szövegrészeket kék áthúzás jelzi, amelyek mellett a javasolt új szöveg a beszúrással jelölt fülre mutatva olvasható, kattintva megjeleníthető. (Valószínűleg Ipad-en a változások nem követhetőek, csak PC-n.)


Az ez évi Tudományos Ülésünk színhelye Debrecen, időpont 2014 november 21. A program még alakulóban. Kellemes, hasznos és szép napot tölthetünk majd ott. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.


Jövő év tavaszára csapatépítő, kihelyezett tudományos ülést tervezünk Erdélybe. Szeretnénk megismerkedni az ottani kollégákkal. Főszervező Dr. Orbán Ilonka. Jelentkezéseket, ötleteket az orbanilon@freemail.hu címre várjuk, a következő Gyermekreumatológiai Hírlevélben pontosabb adatokkal is szolgálunk.


További együttműködésetekre számítva, barátsággal


Dr. Orbán Ilonka, Főszerkesztő


Kulcsszavak

gyermekreuma, Hírlevél, beköszöntő

Kapcsolódó anyagok

Tisztelt Kollégák!

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Kedves Kollégák!