TARTALOM

 VISSZA

 


Kedves Kollégák!


Kedves Kollégák!

| |
 

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket! Remélem sikerül a nyár folyamán is néhány gyermekreumatológiai információt megosztani Veletek.

Kiemelkedő fontosságúnak tartom és nagy tisztelettel gratulálunk Dr. Kiss Emese Virág Magyar Tudományos Akadémia doktorrá való avatásához. Munkájához jó egészséget, sok sikert kívánunk és ahogy Prof. Dr. Petrányi Győző akadémikus kívánta, további kutatások irányításának lehetőségét. 2014.jun. 24 -én elhangzott akadémiai nagydoktori thesis címe: Klinikai és kísérletes megfigyelések szisztémás lupus erythematosusban. Megállapításait hírlevelünkben összefoglalva olvashatjátok.

A szakmai rovatban, főleg a biológiai terápiákat felíró orvosok részére Nagy Eszter és munkatársainak érdekes összefoglalója olvasható a Quantiferon teszt alkalmazásával kapcsolatos saját tapasztalataikról.

Nagyon fontos állomásához érkezett szekciónk azáltal, hogy a Magyar Reumatológusok Egyesületének (MRE) vezetősége, a szekciók alapító okiratainak harmonizálása érdekében, az Alapító nyilatkozatunk módosítását tervezi. Az MRE évi Vándorgyűlése, közgyűlése 2014 szeptember 24-26 között lesz Pécsett, emiatt szükséges, hogy ezt megelőzően a szekciónk elfogadja a módosítást. Legjobb megoldásnak a Dr. Constantin Tamás által szervezett zalakarosi gyermekreumatológiai napok ígérkeznek (2014.szeptember 5-6), ahol rendkívüli közgyűlésen megbeszélhetjük a módosításokat. A régi és új nyilatkozat, jelentkezési lehetőség, MRE Gyermekreumatológiai Szekció Közgyűlésének hivatalos éves ülésének meghívója, időpontja (második meghirdetés) a szakmapolitikai rovatban olvasható.

A kongresszusok linken a Paediatric Rheumatology European Society (PRES), 21. Európai Gyermekreumatológiai kongresszusra (2014 szeptember17 -21 Belgrád, Szerbia) hívnám fel figyelmeteket, és különösen ez évi, MRE Gyermekreumatológiai Szekció és MIDET tudományos ülésre. A Magyar Tudomány Ünnepe tiszteletére a rendezvényt, Primer immundefektusok és gyermekreumatológiai kórképek címmel, 2014. november 21-én, DAB Székházban, Debrecenben tartjuk.

Dr. Orbán Ilonka
2014. augusztus 5.


Kulcsszavak

beköszöntő, gyermekreuma

Kapcsolódó anyagok

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Kedves Kollégák!