TARTALOM

 VISSZA

 


Kedves Kollégák!


Kedves Kollégák!
Orbán Ilonka
| |
 

Hírlevelünkben, ebben az évben még kevés bennünket érintő hírrel szolgálhatunk, de lényegesek és ezért figyelemre méltóak.

A szakmai rovatban, Nagy Eszter az ORFI Központi Laboratórium, Immunológiai Részlegéről beszámol az European Workshop for Rheumatology Research (EWRR) 34. kongresszusáról (Lisszabon, 2014 február 20-22), mely több éve az egyik legszínvonalasabb európai kongresszus a reumatológia területén, mely elsősorban az alapkutatásban, és részben az alkalmazott klinikai kutatásban elért legújabb eredmények bemutatására ad lehetőséget minden évben. A következő kongresszus helyszíne Budapest lesz, Prof. Dr. Szekanecz Zoltán és Dr. Nagy György szervezésével.

Nagyon fontos számunkra, hogy a Magyar Reumatológusok Egyesülete harmonizálta a különböző szekciók , így a Gyermekreumatológiai Szekció Alapító Nyilatkozatát is.

A vezetőség tervei szerint az MRE Vándorgyülésén, Pécs, 2014 szeptember 24-26, kerülne elfogadásra. Szekció Ülésünk 2014 november 21 -én lesz Debrecenben. Az Új Alapító Nyilatkozatot jelen hírlevélben ismertetem. Ha valaki akar változtatni a kész szövegen, akkor az MRE vezetőségéből Prof. Dr. Géher Pál ill. Dr. Bálint Péterrel szíveskedjen konzultálni, természetesen a Gyermekreumatológiai Szekció elnöksége mellett. Arra kérünk határozott választ, hogy megfelel-e a tagságnak? Amennyiben ellenvetés nem érkezik megfelelőnek értékeljük, a közgyülés időpontját későbbiekben közöljük.

Örömmel hirdetem A Magyar Tudomány Ünnepén megrendezésre kerülő Primer Immundefektusok és Gyermekreumatológiai kórképek ez évi szekció ülésünk témáját. Az MRE Gyermekreumatológiai Szekció és MIDET tudományos ülése 2014 november 21 -én Debrecenben a DAB Székházban kerül megrendezésre. A szervezők, a felkért előadók idén a gyermek és felnőttkor közötti átmenet gyakorlati kérdéseire is választ adhatnak.Poszter elfogadására van lehetőség. A főszervezők: Prof.Dr.Maródi László és Prof.Dr.Szekanecz Zoltán minden érdeklődőt szeretettel várnak, a Program a Kongresszusoknál olvasható.

Kellemes Ünnepeket, jó olvasást kívánok,
üdvözlettel,

Dr. Orbán Ilonka


Kulcsszavak

beköszöntő, gyermekreuma

Kapcsolódó anyagok

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Kedves Olvasóink!

Kedves Olvasóink!

Tisztelt Kollégák!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Kedves Kollégák!