TARTALOM

 VISSZA

 


Kedves Kolléganők és Kollégák!


Kedves Kolléganők és Kollégák!

| |
 

Tisztelettel köszöntök Mindenkit újabb Hírlevelünk alkalmából és szeretném felhívni figyelmeteket néhány gyermekreumatológiai érdekességre és eseményre.

A szakmai hírek a biológiai terápiák immunogenitásáról, újabb gyermekkori indikációkkal kapcsolatos észrevételekről szólnak. Jelenlegi hírlevelünkben Dr. Kiss Emese Virág a biológiai terápiák immunogenitásának klinikai jelentőségéről számol be, a tumor nekrózis faktor alfa gátlók kapcsán, illetve Dr.Constantin Tamás a Clipper Study margójára címmel fejti ki megjegyzéseit.

Örömmel tesszük közé, az ORFI -ban Semmelweis Ignác emlékére elhangzott ez évi Ünnepi Köszöntőt. Olvassátok figyelemmel üzenetét, a szakmai fejlődés fontosságát, a humanista magatartást, az önzetlen segítségnyújtás és felelősségtudat fontosságát.

Őszinte tisztelettel gratulálunk Poór Gyula Professzor Úrnak és Balogh Zsolt Főorvos Úrnak a Bozsóky Sándor életműdíjhoz. A díjátadást és a díjazottak előadásait a Magyar Reumatológusok Egyesületének Vándorgyűlésén (2013.szeptember 26-29., Debrecen) szeptember 27 -én, pénteken 14-15 óra között valószínű nagy érdeklődés övezi majd.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a Magyar Reumatológusok Egyesületének Gyermekreumatológiai Szekciója 2013. október 18-án tartandó Tudományos Ülésére, mely technikai okok miatt, Budapesten az ORFI -ban kerül megrendezésre. A rendezvény Védnöke Prof. Dr. Nagy Kálmán Országgyűlési képviselő. Célunk az érdekes és aktuális gyermekreumatológiai témák megbeszélése illetve gyermekortopédiai, ortopédsebészi újdonságok, ritka csontbetegségek megismertetése. A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött, az orbanilon@freemail.hu illetve orban.ilona@orfi.hu e-mail címeken, 20/9311546 telefonszámon, várom a jelentkezéseket, bár az üléselnökök személye egyeztetés alatt áll, a Programtervezetet mellékeljük.


Szeretettel várjuk az érdeklődőket, jelentkezési határidő 2013. október 15.


Kellemes olvasást, jó készülődést kívánok sok szeretettel,


Dr.Orbán Ilonka
Főszerkesztő
2013.09.23

Kulcsszavak

gyermekreumatológia

Kapcsolódó anyagok

Gyermekreumatológiai panaszok, tünetek értékelése szakdolgozói szemmel - A Figyelő 2015;2

Petros Petrou emlékdíj

A legújabb autoinflammatorikus kórkép - SAVI (STING-associated vasculopathy with onset in infancy)

A Magyar Reumatológusok Egyesülete Gyermekreumatológiai Szekciójának Alapító Nyilatkozata

Új eredmények a gyermekkori reumatológiai és immunhiányos állapotok területén

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Kedves Kolléganők és Kollégák!