TARTALOM

 VISSZA

 


Kedves Kollégák!


Kedves Kollégák!

| |
 

Itt a tavasz, ez már nem újság! A Gyermekreumatológiai Hírlevélben azonban szeretnénk egy pár újdonságot megosztani olvasóinkkal.

A linkek hasznos és érdekes szakmai híreket takarnak a biológiai terápiák felírhatóságáról, az antifoszfolipid szindrómás anyák gyermekeinek európai regiszteréről, a gyermek és felnőtt reumatológia közötti kapcsolatokról. Ez utóbbiról érdekes előadásokat halhattunk 2013 március 8-án az MRA ürömi úti székházában. Egyik különösen érdekes előadás teljes anyagát és kommentárját Dr.Újfalussy Ilona rendelkezésünkre bocsájtotta. Az új információkkal tele szakmai előadásokon túl, üdítő élmény volt Prof. Dr.Gömör Béla -Felnőtt és gyermekreumatológiai kórképek a festészetben előadása -és Dr. Robicsek Margit PhD- Gyógyító helyek, gyógyító ecsetvonások festészeti kiállítása, néhány kép a hírlevélen is látható.

A gyermek és felnőttkor közötti átmenet fontosságára mutat rá Dr. Sevcic Krisztina, érdekes a felnőtt JIA-s betegek körében történt kimeneteli vizsgálatról szóló cikkreferálása.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, a Magyar Gyermekorvosok Társaság Észak-Nyugat Magyarországi Területi Szervezet Tudományos Ülésének Programjára. A Tudományos Ülés 2013. május 31. – június 1 között lesz Velencén és ígéretes gyermekreumatológiai előadások várhatók.

Hasznos olvasást, építő gondolkodást, szép nyarat kívánok sok szeretettel,

Dr.Orbán Ilonka Főszerkesztő
eLitMed.hu
2013.május 17.

Kulcsszavak

gyermekreumatológia

Kapcsolódó anyagok

Gyermekreumatológiai panaszok, tünetek értékelése szakdolgozói szemmel - A Figyelő 2015;2

Petros Petrou emlékdíj

A legújabb autoinflammatorikus kórkép - SAVI (STING-associated vasculopathy with onset in infancy)

A Magyar Reumatológusok Egyesülete Gyermekreumatológiai Szekciójának Alapító Nyilatkozata

Új eredmények a gyermekkori reumatológiai és immunhiányos állapotok területén

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


Kedves Kollégák!