TARTALOM

 VISSZA

 


Új ultrahang rendszer – egy magasabb szint| | |
 

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) 2013ad kongresszusán Amszterdamban mutatta be a Philips az EPIQ ultrahang rendszert, amely egy teljesen új képalkotó eljárást, az úgynevezett nSIGHT-ot kombinálja az intelligens anatómiai technológiával, ily módon biztosítva a gyorsaság és a jó képminőség nagy teljesítményű kombinációját.

Ez az első alkalom, amikor egy anatómiai Intelligencia - az anatómiai szerkezeti modellek gazdag adatbázisa adaptív rendszer technológiával társítva - beépült egy ultrahangos rendszerbe, a pontosabb végső klinikai eredmények létrehozása érdekében.

Az EPIQ egy úttörő platform, amely intuitíven alkalmazható a kardiológia, radiológia, szülészet és az általános képalkotás területén:
• az anatómiai intelligencia lehetővé teszi az orvosok számára, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak a szívbillentyűvel kapcsolatos beavatkozások előtt és alatt;
• az nSIGHT képalkotó nagyon részletes ultrahang képeket és rendkívüli időbeli felbontást (a korábbiaknál akár 213%-al nagyobbat) képes produkálni;
• rendkívüli (a korábbi alkalmazásoknál akár 76%-al nagyobb) penetráció érhető el magasabb frekvenciák alkalmazásával, így megbízható képalkotás érhető el olyan betegeknél is, melyek esetében a magas testtömeg-index miatt ez nem volt lehetséges."Az EPIQ képminősége valóban lenyűgöző," mondta Roberto Lang, aki az orvostudományok professzora a Chicagói Egyetemen. "És nagyra értékelem azt a számos konstrukciós részletet is, amelyek segítségével az EPIQ-t könnyebb kezelni, beleértve a készenléti akkumulátort, a könnyű csatlakoztathatóságot biztosító átalakítókat, és a hordozhatóságot. Egyértelmű, hogy az EPIQ egy olyan rendszer, amely a mai egészségügyi követelményekhez és körülményekhez alkalmazkodik."

"Mivel a lakosság egyre idősebbé válik, a potenciálisan életet veszélyeztető állapotok korai diagnosztizálása alapvetően fontos. Az EPIQ a korai felismerést a korábbiaknál sokkal hatékonyabbá teszi,” tette hozzá Gene Saragnese, a a Philips Healthcare vezérigazgatója, megemlítve azt is, hogy egyes tipikus vizsgálati lépéssorozatok automatizálása a vizsgálati idő 30-50%-os csökkenését is eredményezheti.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kulcsszavak

ultrahang, intelligens mérőeszköz

Kapcsolódó anyagok

Teljes testes elektro­stimulációs tréning indirekt hatása a gátizmokra

Vascularis biomarkerek

A foramen ovale apertum és a cryptogen stroke kapcsolata. Retrospektív kórházi vizsgálat

Transthyretin familiáris amyloid polyneuropathia - három magyarországi eset ritka mutációkkal (His88Arg és Phe33Leu)

Invazív endoszkópia az onkológiában

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Új ultrahang rendszer – egy magasabb szint