hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


SMS-ek prágai szembetegeknek


SMS-ek prágai szembetegeknek

| |
 

A 2010 márciusában útjára indított új mobil egészségügyi szolgáltatás már bizonyítottan népszerű a betegek körében, akik értékelik kényelmes és gyors használatát, és a kapott– különösen a műtétek előtt és után érkező - információk hasznosságát.

A Lexum Európai Szemészeti Klinika az első felhasználója az információáramlást biztosító iPLATO mobil platformnak a Cseh Köztársaságban. Korábban több mint 700 egészségügyi szervezet alkalmazta ezt a platformot, egy nagy nemzetközi mobilszolgáltatóval együttműködve.

Nagyon örülünk az új szolgáltatás közönség-fogadtatásának., mondta Peter Ivančák, a Lexum vezérigazgatója. "Ritkán fordul elő, hogy egy egészségügyi informatikai megoldás ennyire kézzelfoghatóan előnyös legyen a betegnek. Mivel pácienseink 77%-ának mobiltelefonszámát adminisztrációnk korábban már rögzítette, a szolgáltatással legtöbbjüket azonnal elérjük… Célunk, hogy bővítsük a szolgáltatást Prágán kívülre is a Cseh Köztársaságban. Együttműködni kívánunk az iPLATO-val a mobil egészségügyi szolgáltatások fejlesztésében Közép-és Kelet-Európában.
A mobiltelefonok elterjedtsége már 2008-ban meghaladta Csehországban a 130%-ot, mondta Jiří Orlík, az iPLATO cseh technológiai vezetője.

Mint a mobil távközlés Közép- Kelet-Európai éllovasánál, csak idő kérdése volt a mobil egészségügyi szolgáltatások előtérbe kerülése. „


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.ehealthnews.eu/iplato/2039-lexum-european-eye-clinic-launches-iplato-patient-care-messaging


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


SMS-ek prágai szembetegeknek