hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Sikeres távegészségügyi kísérleti program Cornwallban


Sikeres távegészségügyi kísérleti program Cornwallban

| |
 


Az Egyesült Királyság Egészségügyi Minisztériuma által a cornwalli régióban végrehajtott projektben összesen 2000 ember vett részt, közülük 520 részesült hosszú távú távegészségügyi megfigyelésben, és a távgondozás 518 ember számára tette lehetővé, hogy teljes biztonságban és függetlenségét megőrizve maradjon otthonában.

Carol Williams, a régió szolgáltatás-fejlesztési igazgatója a következőket nyilatkozta: "Kötelezettséget vállaltunk arra, hogy kifejlesztjük az alapvető távegészségügyi szolgáltatásokat, ily módon segítve az öngondoskodást, javítva a páciensek informáltságát, lehetővé téve, hogy ne kelljen kórházba feküdniük, s mindeközben megtartsák általános jó közérzetüket. Törekvéseink alapvető fontosságúak, megfontolva a régió demográfiai helyzetét és az idős populáció egészségügyi ellátási költségeit: az elöregedő népesség 25%-a lesz 65 évnél idősebb az elkövetkező 25 évben."

Az alkalmazott távegészségügyi megoldás lehetővé teszi a testsúly, a vérnyomás és a vér oxigénszintjének biztonságos otthoni megfigyelését is. A rendszer hasznosságára jó példa, hogy egy beteg esetében, amikor a jelzéseket megfigyelő ápolónő észlelte a vércukorszint növekedését, a háziorvossal való konzultáció után közbe tudtak lépni, s a megfelelő gyógyszeres kezeléssel a beteg kórházi felvételét el tudták kerülni.

2010 áprilisában újabb kísérleti szakasz kezdődik, melynek során a távmegfigyelést kiterjesztik azokra, akiket stroke, vagy bármilyen okból történő elesés veszélye fenyeget.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: ehealthnews.euKapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Sikeres távegészségügyi kísérleti program Cornwallban