hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Orvos-beteg kommunikációt segít a VerbalCare app


Orvos-beteg kommunikációt segít a VerbalCare app

| | |
 

A Medical Specialties Distributors, egy Massachusetts államban működő vállalat, amely otthoni ellátást szolgáló orvosi berendezéseket forgalmaz és kölcsönöz, felvásárolta a Verbal Applications, más néven VerbalCare nevű céget, amely olyan alkalmazásokat fejleszt, amelyek lehetővé teszik, hogy a gondozó team-ek jobban kommunikálhassanak a páciensekkel.
"A VerbalCare platform hídként szolgál a betegek és gondozóik között, amely segít, hogy lezárja a kommunikációs szakadékot, s ezáltal javítja a minőségi betegellátást," nyilatkozta Jim Beck a Medical Specialties Distributors elnöke.
A Verbal Applications rendelkezésre bocsájtott két alkalmazást: VerbalCare Patient nevűt, amely egy tablett app, és VerbalCare Messengert, amely egy iPhone app a gondozók számára. A VerbalCare Patient lehetővé teszi a betegnek, hogy mondatokat építsen fel, ha kommunikációs nehézségeik vannak. Ikonokra kattinthat a képernyőn, vagy kézzel érinti azokat, és így a beteg összerakhat például három részből - "Úgy érzem" és "fájdalom" és "a fejemben" – egy mondatot. Ezt az üzenetet aztán elküldheti egy családtagnak, vagy a gondozónak. A gondozó vagy családtag megkapja mobil telefonján az üzenetet a VerbalCare Messenger segítségével megjelenítve, és azonnal választ adhat a betegnek. A betegek írhatnak egyéni szövegeket is, vagy választhatnak megfelelőt egy üzenet listából.
"Nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy egyesíthettük erőinket a Medical Specialties Distributors céggel, amely piacvezető az otthon-ápolási ágazatban," mondja Nick Dougherty a Verbal Applications alapítója. "Küldetésünk, hogy hangot adjunk a betegeknek. Ezzel az együttműködéssel a betegek hangosabban beszélnek majd, mint valaha. "


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: Kulcsszavak

kommunikáció, házi ápolás, mobil telefon

Kapcsolódó anyagok

A gyógyszerész-hallgatók kommunikációs képességeinek fejlesztése szerepjátékkal és aktív tanulással

Várják a jelentkezéseket a FameLab tudománykommunikációs versenyre

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Orvos-beteg kommunikációt segít a VerbalCare app