hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Önkiszolgáló kórházi bejelentkezés


Önkiszolgáló  kórházi bejelentkezés

| | |
 

A rendszer értesíti az érdekelt egészségügyi ellátó személyeket a beteg megérkezéséről, egyszersmind elirányítja a betegeket a megfelelő várakozó helyekre, és a konzultációs szobákba.

A betegek "check-in”-je az önkiszolgáló interaktív rendszeren a becslések szerint mindössze hat másodpercet vesz igénybe a vonalkód-leolvasó segítségével, amely a páciensek beutalójára nyomtatott információt teszi feldolgozhatóvá, és legfeljebb 30 másodperc, ha a betegek megérkezésükkor személyes adatok - mint például lakáscímük vagy a születési időpontjuk - segítségével veszik magukat nyilvántartásba. Más brit kórházakban, hasonló technológiával 95 százalékban sikerült megvalósítani az önkiszolgáló beteg felvételt, azaz rendkívül ritkán volt szükség az új rendszer humán kiváltására.

A rendszert először alkalmazó kórház orvos-igazgatója, Dr. Rohit Sethi szerint az új eszközök használatukkal a kórházakban csökkentik a várakozási időt, javítják a betegellátási adatok pontosságát és csökkentik a költségeket, feleslegessé téve a munkatársak által végzett adminisztráció jelentős hányadát.

Régebben az ilyen megoldásoknál egyes csoportok esetében – például az időseknél - felmerült volna klinikai környezetben az elidegenítő hatás kockázata,
de ma már nem ez a helyzet. Az emberek túlnyomó többsége ismeri az ilyen érintőképernyős, önálló szolgáltatási technológiát, megszokta használatukat a szupermarketekben, a vasúti pályaudvarokon és repülőtereken. És a megszokás meghozta az előnyök felismerését is: az emberek rájöttek, hogy az önkiszolgálás egyenlő a rövidebb várakozással.

Ráadásul a betegirányító rendszerrel összekapcsolva tovább növekszik a páciensek komfortja; ugyanakkor az ellátó személyzet kontrollált, pontosabb személyes adatok birtokába kerül, s jobban tudja a betegutakat is követni.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: www.intouchwithhealth.net


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Önkiszolgáló kórházi bejelentkezés