hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Konzultáció e-mailben


Konzultáció e-mailben

| | |
 

Az e-mail segítségével nyújtott orvosi tanácsadás növekszik, a Dán Informatikai és Hírközlési Hatóság adatai szerint, melyet január 20-án tettek közzé. Számszerűsítve, 2006-ban 1,2%-ot tett ki az összes orvosi konzultáció amely e-mailen keresztül történt, míg 2009-ben ez a szám elérte a 4,4% - ot. (A statisztikát 2010-re még nem számolták ki.)


Kétséget kizáróan hasznos, ha a beteghez eljut az orvos szakmai értékelése, anélkül, hogy elk kellene menni a klinikára, olyan kérdések esetében, mint pédául melléküreg-gyulladás vagy magas testhőmérséklet.


Ugyanebben a vonatkozásban érdekes, hogy a telefonos konzultációk aránya a 2006-ban mért 42,8%-ról 2009-re 39,1%-ra csökkent. Bár a két változás között nem feltétlenül van ok- okozati összefüggés, az bizonyos, hogy az írásos forma csökkenti az esetleges félreértések lehetőségét, és az archiválhatóság megadja az utólagos kontroll lehetőségét.


Míg az orvos-beteg e-mail forgalom lassan növekszik, a Sundhed.dk portál használata stagnál a jelentés szerint: havonta átlagosan több mint 250 000 egyedi felhasználó.


Sundhed.dk, a Dán Nemzeti e-Egészségügyi portál részint a magyar Dr. Infohoz hasonlóan egészségügyi információkat ad a lakosságnak, és ezen túl a polgárok hozzáférhetnek saját egészségügyi dokumentációjukhoz és vérvizsgálati eredményeikhez.


Az elektronikus közegészségügyi szolgáltatások mellett, a dánok saját kezdeményezésből is jelentős mértékben használják a digitális eszközöket. A Dán Statisztikai Hivatal adatai szerint több, mint a lakosság fele használja az internetet betegséggel és egészséggel kapcsolatos információk keresésére.Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.epractice.eu


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Konzultáció e-mailben