hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Google keresések, tőzsdei mozgások és piaci stratégiák


Google keresések, tőzsdei mozgások és piaci stratégiák

| |
 

A Warwick Business School és a Bostoni Egyetem kutatócsoportja kifejlesztett egy módszert, amely atomatikusan beazonosítja azokat a témákat, melyekre az emberek rákeresnek a Google-on, mielőtt a tőzsde soron következő esése bekövetkezik. A 2004 és 2012 közötti adatokra alkalmazva az eljárás azt mutatta, hogy a tőzsde jelentősebb eséseit megelőzően növekedett a keresés az üzleti és politikai témakörökben. A tanulmány, "A keresési viselkedés szemantikájának kvantifikálása a tőzsdei mozgások előtt” címmel a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban jelent meg.

A kutatók azt sugallják, hogy ezt a módszert lehet alkalmazni szélesebb körben is, hogy számos területen segítsen azonosítani figyelmeztető előjeleket a keresési adatok elemzésével, mielőtt a valós események bekövetkeznek.

"A keresőmotorok, mint a Google is, szinte minden keresési adatot rögzítenek" mondta Chester Curme, a Warwick Business School tudományos munkatársa, és a tanulmány első szerzője. "A lekérdezések elemzése lehetővé teszik számunkra, hogy megtudjuk, hogy az emberek hogyan gyűjtenek online információkat, mielőtt online döntéseiket a valós világban megteszik. Tehát van arra lehetőség, hogy a keresési adatok elemzése segítségével előre megjósoljuk nagyobb embercsoportok viselkedését.

"Ugyanakkor a lehetséges dolgok száma, amire az emberek kereshetnek, hatalmas. Így jelentős kihívás volt meghatároznunk, milyen típusú szavak lehetnek relevánsak a viselkedés előrejelzésében."

A korábbi vizsgálatok és Eugene Stanley során, Curme és kollégái, Tobias Preis és Suzy Moat a Warwick Business Schoolból bebizonyították, hogy a Google-ból és a Wikipedia-ból nyrhető adatok felhasználásának mértéke lehet korai figyelmeztető jele a tőzsdei mozgásnak. Ezek az eredmények azonban a kulcsszavaknak a kutatók általi önkényes kiválasztására támaszkodott, elsősorban olyanokra melyek az üzleti élettel kapcsolatosak.

Annak érdekében, hogy algoritmusok automatikusan azonosítsák a mintákat a kereső tevékenységben, amely kapcsolatban lehet a későbbi valós viselkedéssel, a csapat számszerűsítette minden egyes szó jelentését a Wikipediában. Ez lehetővé tette a kutatók számára, hogy kategorizálhassák a szavakat témakörök szerin, pédául úgy, hogy a "business" témakör tartalmazhat olyan szavakat, mint "üzleti", "menedzsment" és "bank". Az algoritmus beaazonosította a témakörök széles választékát, az élelmiszerektől az építészeten át a krikettig.

A csapat ezután a Google Trends felhasználásával megfigyelte, hogy milyen gyakran keresnek több ezer ilyen szóra az internetezők az Egyesült Államokban. 2004 és 2012 közötti elemzéseik alapján azt találták, hogy annak változása, hogy a felhasználók milyen gyakran keresnek üzleti és a politikai kifejezésekre összefügg a későbbi tőzsdei mozgásokkal.

Moat folytatta: "Az eredmények összhangban vannak azzal a feltételezéssel, hogy a keresések számának növekedése a politikai és az üzleti élet területeivel kapcsolatban jele lehet az állam és a gazdaság állapotával kapcsolatos aggodalomnak, ami ahhoz vezethet, hogy csökken a bizalom az üzleti életben, aminek következtében a tranzakciók alacsonyabb áron mennek végbe. "

"Az eredmények azt jelzik, a van kapcsolat a Google-felhasználók keresési viselkedése és a tőzsdei mozgások között," mondta Tobias Preis, a Warwick Business School docense. "Elemzésünk azonban úgy találta, hogy a kapcsolat erőssége csökkent az utóbbi években. Ez potenciálisan azt tükrözi, hogy az általunk is használt módszert már beépítették az automatizált kereskedési stratégiákba is. "

Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Google keresések, tőzsdei mozgások és piaci stratégiák