hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Google Glass-t viselve operál a sebész?


Google Glass-t viselve operál a sebész?

| | |
 

A Google Glass ™ fejre illeszthető kijelző alkalmazásával javítani lehet a sebészeti eljárások hatékonyságát és eredményességét a Phillips és az Accenture által kifejlesztett eljárásokkal. A cél a beteg életfunkcióihoz kapcsolódó információk zökkenőmentes továbbítása egy Google Glass-ra, potenciálisan kézhasználat nélkül biztosítva a klinikusok hozzáférését a kritikus klinikai adatokhoz.

Az új koncepció megmutatja, hogy egy orvos képes egyszerre nyomon követni a beteg vitális funkcióit, és reagálni a sebészeti eljárás helyzeteire anélkül, hogy elfordulna a betegtől. A klinikus távolról is figyelemmel kísérheti betege állapotát, illetve gyors segítséget is kérhet a beteghez közel tartózkodóktól.

"Mi egy olyan világban élünk, ahol kulcsfontosságú, hogy az ipar-megváltoztató eszméket át tudjuk alakítani gyakorlati megoldásokká, melyek az embereket közvetlenül szolgálják," mondta Michael Mancuso, a Philips szakembere. "Ez a kutatás feltárta, hogyan kaphattak a klinikusok jobb hozzáférést a megfelelő információkhoz a megfelelő időben, hogy jobban tudjanak összpontosítani a hatékonyabb betegellátásra. Ez az első lépésünk abban az irányban, hogy meglévő technológiákat alkalmazzunk a betegek életminősége javításának érdekében. "

A további kutatási irányok a Google Glass-al kapcsolatban például a következők lehetnek:
- képek és adatok megjelenítése a betegről, bárhol a kórházban;
- Hozzáférés a műtét előtti ellenőrző biztonsági listához;
- a beteg megfigyelése a műtét után;
- videokonferenciák, konzultációk más klinikusokkal a műtétet végző pozíciójából
bemutatva a helyzetet;
- video felvételek készítése képzési célokra.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/Kulcsszavak

vizualizálás, operáció, Google Glass, Google, share

Kapcsolódó anyagok

Shared decision making a gyógyszerelésben

A Google X kifejlesztett egy rák kialakulás jelzésére alkalmas „pásztázó pirulát”

Google Glass-t viselve operál a sebész?

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Google Glass-t viselve operál a sebész?