hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Európai Egészségbiztosítási Kártya Okostelefonon?


Európai Egészségbiztosítási Kártya Okostelefonon?

| | |
 

Majdnem. Az Európai Bizottság megbízásából létrehozták az „Európai Egészségbiztosítási Kártya” alkalmazásokat okostelefonokra.

Sajnos ezek az alkalmazások nem tudják letölteni vagy generálni személyes adataink felhasználásával a nevünkre szóló Európai Egészségbiztosítási Kártyát, azt továbbra is az OEP-től kell igényelnünk a hagyományos módon.

Ez az alkalmazás valójában egy útmutató, amely tájékoztat, hogyan kell használni az Európai Egészségbiztosítási Kártyát az EU-27 országokban, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban. Könnyen megtalálhatjuk az általános információkat a kártyáról, a sürgősségi telefonszámokat, azt, hogy a kártyával mely kezelések és költségek megtérítését igényelhetjük. Azt is megkereshetjük, hova és kihez forduljunk abban az esetben, ha elvesztettük a kártyát. Az alkalmazás 24 nyelven használható, és könnyen válthatunk egyik nyelvről a másikra.

Azért beszélhetünk jogosan többes számban „alkalmazások”-ról, mert Bizottság elkészíttette a programot iPhone-ra, Androidos és Windows OS-t használó telefonokra egyaránt. (Az Androidos változat például 2012 április 10-től tölthető le ingyenesen.)
Remélhetjük, sőt talán biztosak is lehetünk benne, hogy néhány év múlva létrejöhet a valódi telefonos egészségbiztosítási kártya, hiszen például ma már sokféleképpen – sms-el, internet bankon keresztül, vagy akár közvetlenül – lehet fizetni, vagy átutalni okos telefonunk segítségével. „Csupán” csak arra volna szükség, hogy az európai biztosítási rendszerek kellőképpen standardizálódjanak, kommunikáljanak, digitalizálódjanak – s mindezt teljes adatbiztonsággal. Ha a bankok, mint az említett, élő példa mutatja, meg tudták csinálni…


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Európai Egészségbiztosítási Kártya Okostelefonon?