hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


eHealth oktatás középiskolás diákok számára Olaszországban


eHealth oktatás középiskolás diákok számára Olaszországban

| | |
 

Olaszország Veneto tartományának 14 középiskolájában 99 osztály vesz részt az oktatási programban, együttműködve a régió helyi egészségügyi hatóságaival. A projekt célja, hogy a diákok megismerjék az egészségügyi innovációkat, tudatos felhasználókká váljanak és aktívan támogassák az egészségügyi szolgáltatásokat. Az első lecke Bellunoban volt az ITC Calvi középiskolában, 2014 november 24-én.
Ezt a speciális oktatást kísérletképpen a középiskola utolsó évében tartják. Céljai közé tartozik, hogy tájékoztasson a regionális az egészségügyi rendszer szervezeti felépítéséről és irányításáról, támogatva az új eHealth egészségügyi szolgáltatásokat, melyek kapcsolódnak a folyamatok és a klinikai dokumentumok digitalizálásához. Dr. Claudio Dario, a projektet támogató Arsenàl.IT elnöke magyarázza: "Az alapelképzelés azon a felismerésen alapul, hogy elengedhetetlen, hogy tájékoztassuk, és tudatos felhasználókká neveljük azokat, akik majd a jövőben az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe veszik. A cél, hogy biztosítsunk egy széles körű és megfelelő minőségi szintű hozzáférést az egészségügyi szolgáltatásokhoz a web és az IKT-csatornák és eszközök alkalmazásával.” Dr. Dario azt állítja, hogy a fiatalok „digitális bennszülöttek”, így aktív szerepet játszhatnak a változásban, ők lehetnek a tudásátadás legfontosabb szereplői családjuk és a többi ember irányában, akik nem digitális őshonosak.
"Az új generáció kezében az egészségügyi szolgáltatások forradalmának kulcsa”, mondja az elnök, és arra a következtetésre jut, hogy "Involválttá tenni őket az új megoldások kitalálásában, és az új lehetőségek felderítésében alapvető fontosságú az egészségügyi innovációs folyamatban. Ezért az Arsenàl.IT minden együttműködővel (23 állami helyi egészségügyi hatóság és kórházi tröszt a Veneto tartományban, ahol 5.000.000 lakos él) úgy döntött, hogy kiszélesíti részvételét a regionális elektronikus egészségügyi rekord kialakítás felé vezető úton. Ezt egyebek mellett diákok bevonásával kívánja elérni, akik az innováció kulcsszereplői lehetnek. "
A regionális Oktatási Hivatal támogatásának köszönhetően a tanórákra 2015 tavaszáig kerül sor, és az oktatást a helyi egészségügyi hatóságok néhány képviselője és az Arsenàl.IT szakértői tartják.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/Kulcsszavak

oktatás, eHealth

Kapcsolódó anyagok

Online oktatás krónikus fájdalom esetén

Gerincsebészek viszonyulása a 3D technológiák alkalmazásához - AOSpine-tagok körében végzett felmérés

Hogyan lehet kialakítani a gyógyszerészek betegekkel való kommunikációs képességeit?

A csípőprotézises betegek körében végzett betegoktatás tanulmányozása

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


eHealth oktatás középiskolás diákok számára Olaszországban