hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Aludj a mobiloddal - jobban| | |
 

A Kalifornia székhelyű SleepRate létrehozott egy mobil alvás alkalmazást, amely a Stanford University School of Medicine Pszichiátriai és Magatartástudományi Intézetének alvást analizáló algoritmusain alapul, melyeket az insomnia kognitív viselkedési terápiával való gyógyításának céljából dolgoztak ki. A rendszert a SleepRate online áruházában, vagy az Amazon.com-on vásárolhatják meg (az Egyesült Államokban).

A SleepRate rendszer egy bluetooth kapcsolódású pulzusmérőt és intelligens riasztó készüléket tartalmaz, abból a célból, hogy a megfelelő időben felébresszék az embereket a saját alvási ciklusuk közben. A SleepRate rendszer először követi felhasználója alvási folyamatát öt éjszakán keresztül, hogy meg tudja állapítani a felhasználó alvási ciklusainak mintázatát. A felhasználó ezután láthatja az adatokat a SleepRate alkalmazáson, amely egyebek mellett magában foglalja a felhasználó horkolásának részleteit, és az esetleges hangos zajok mintáit, melyek zavarhatták a felhasználói környezetből.

"A rövid távú alvási problémák negatívan befolyásolják a munkát és a mindennapi tevékenységeket, míg a krónikus álmatlanság súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például: szívkoszorúér-betegség, stroke, cukorbetegség, elhízás, baleseti sérülés," mondta Dr. Anda Baharav a SleepRate alapítója. "Az orvosok a rossz alvás egészségügyi okaira összpontosítanak, de gyakorta nem veszik figyelembe a pszicho-fiziológiai és környezeti kérdéseket, amelyekre visszavezethető az esetek mintegy 85 százaléka. A SleepRate leleplezi mindhárom okot, és segít is a két utóbbi esetben ".

Végezetül, az alkalmazás felkínál a felhasználók számára egy személyre szabott tervet, amely közvetlen célok listájára van lebontva. Ezen célok között lehet például egy speciális, személyre szabott ébresztési időpont minden reggel, hogy stabilizálják a felhasználó alvási ciklusait, vagy egy puffer zóna létrehozása a felhasználó fárasztó napi tevékenységei után, és lefekvés előtt, hogy relaxáltabb állapotban tudjon elaludni.

A folyamat során a felhasználók további tippeket is kapnak az alkalmazástól esetleges szorongásuk csökkentésére és az alvás minőségének más módokon való javítására.

Bár a cég hangsúlyozza, hogy nem egészségügyi szolgáltatást nyújt, a SleepRate segíteni tud azoknak az embereknek, akik éjszaka felébrednek, és nehezen tudnak visszaaludni, túl korán ébrednek, nem érzik pihentnek magukat reggelente, álmosak napközben, nehezen kezdik a napot, vagy éppenséggel horkolnak.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://mobihealthnews.com/


Kulcsszavak

insomnia,mhealth, viselkedés terápia

Kapcsolódó anyagok

Aludj a mobiloddal - jobban

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Aludj a mobiloddal - jobban