hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


A SMARTT e-tapasz a francia "Worldwide Innovation Challenge" egyik győztese


A SMARTT e-tapasz a francia

| | |
 

A Rhenovia Pharma, egy biotechnológiai cég, amely a bioszimuláció alkalmazására szakosodott az új gyógyszerek kutatásában és fejlesztésében, bejelentette, hogy a „SMARTT e-Patch” projektjük díjat nyert a francia elnök által alapított, a francia gazdaság serkentését szolgáló innovációs versenyben.
Az innovatív tapasz válaszol arra az igényre, amely egyes gyógyszerek pontos és szabályozott beadásának szükséglete teremt egyes krónikus állapotok kezelésében, így például Alzheimer kór esetén. A francia állam támogatási programja segítségével a tapasz ipari előállítása már öt éven belül megkezdődhet. A világpiac volumene ezen a területen a becslések szerint meghaladja a 22 milliárd eurót. (forrás: MarketsandMarkets április 2013).
SMARTT e-Patch: válasz a közegészségügyi keresletre
A népesség elöregedésének és a különböző környezeti tényezőknek kombinációja különféle krónikus állapotok széles körű elterjedéséhez vezetett. Ilyenek például az érrendszeri, gyulladásos és neurológiai betegségek. Jelenleg a betegek körülbelül ötven százaléka hibásan vagy pontatlanul veszi be orálisan alkalmazott gyógyszereit (WHO, 2012). A kronobiológiai politerápia és az ellenőrzött adagolás használata ezért elengedhetetlen a betegek növekvő többsége esetében. A Rhenovia elektronikus transzdermális tapasz olyan megoldást kínál, amely automatizálja az alapvető gyógyszerek használatát.
Az SMARTT e-Patch egy transzdermális tapasz, amely lehetővé teszi akár hét gyógyszer ellenőrzött adagolását egy beépített elektronikus rendszer használata révén, amely a kezelőorvos által programozott. Eredetileg azt tervezték, hogy az e-Smartt Patch megkönnyítse idegrendszeri rendellenességekben szenvedők (mint például az Alzheimer-kór) helyzetét, de hamarosan felismerték, hogy a Rhenovia tapasz sokkal szélesebb körben alkalmazható, hiszen a helytelen gyógyszerszedés veszélye is sokkal nagyobb kört érint.
A kronobiológiai szabályozás és a gyógyszerek pontos adagolása növeli a gyógyszeres terápia hatékonyságát, és minimalizálja a mellékhatásokat. A transzdermális tapasz megakadályozza az előírt adagok beszedésének elmulasztását vagy elhibázását, olyan betegek esetében például, akik össze vannak zavarodva, illetve feleslegessé válhat harmadik fél közreműködése.
A SMARTT e-tapaszt díjazta a francia állam
Az Innovációs Bizottság 2030 elnöke a nemzetközileg elismert francia üzletasszony Anne Lauvergeon. Azért hozták létre 2013 áprilisában, hogy hét tematikus célkitűzést állapítson meg a fő társadalmi elvárásoknak és a gazdasági növekedés feltételeinek figyelembe vételével. Ezek a célkitűzések képezik a remények szerint Franciaországban a hosszú távú jólét és a foglalkoztatás alappilléreit. A francia állam életre hívta 2013 december 2-án a "Worldwide Innovation Challenge"-et, hogy támogassa és fejlessze a francia gazdaságban a „jövő bajnokait”.
Az első hullámban 625 innovatív nemzetközi projektet nyújtottak be, ezek közül 134 került kiválasztásra, és 58 jutott a végső fordulóba. 13 díjazott volt a személyre szabott orvoslás területén, közöttük a Rhenovia Smartt e-tapasz projektje.
A piac volumene több tízmilliárd euró - és a növekvő
A transzdermális alkalmazások piaci értékét 31,5 milliárd dollárra (22,8 milliárd euró), becsülik 2015-re, és az éves növekedés mintegy 8 százalék. Ugyanilyen érdekes, hogy a transzdermális alkalmazások aránya az összes gyógyszerhez képest várhatóan 17 százalék lesz 2017-ig. Ezek az előrejelzések csupán a passzív transzdermális tapaszt veszik figyelembe, azaz nem számolnak azokkal az előnyökkel, melyeket az aktív tapaszok, így például a Rhenovia tapasza nyújtanak.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kulcsszavak

gyógyszerszedés, tapasz

Kapcsolódó anyagok

A COVID-19 megelőzésének és kezelésének kézikönyve (Zhejiang Egyetem)

A halmozott gyógyszerszedés hatása a rivaroxaban, illetve a warfarin hatékonyságára és biztonságosságára nem valvularis eredetű pitvarfibrillációban szenvedő betegek körében

A spiritualitás megjelenése a szenvedélybetegek 12 lépéses kezelési modelljében

Gyógyszerelési adatok: ritkán néznek rá

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


A SMARTT e-tapasz a francia "Worldwide Innovation Challenge" egyik győztese