hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


A betegek bevonásával kidolgoznak egy mobil rendszert az asztma önálló kezelésére


A betegek bevonásával kidolgoznak egy mobil rendszert az asztma önálló kezelésére

| | |
 

Annak ellenére, hogy a széles körben rendelkezésre állnak különféle asztmaterápiák, sok asztmás továbbra is rendkívül sok kellemetlen tünetet érez, s ezek jelentősen befolyásolják életminőségüket. Összhangban az idei World Asthma Day vezető témájával: "Kontrollálhatod az asztmádat", a „myAirCoach” - egy vezető páneurópai projekt - betegeket toboroz, hogy kidolgozzon egy olyan monitorozó készüléket, amelyet a mobil technológiával integrálnak, hogy segíthessenek az asztmában szenvedőknek a megfelelő lépések megtételében, hogy saját állapotuk lehetőségeinek csúcsán legyenek, és a lehető legkisebbre csökkentsék egy asztmás roham kockázatát. Sok olyan külső tényező van, amely befolyásolja, hogy az egyén mennyire képes kezelni az asztmáját.
A myAirCoach érzékelők hálózatát használja majd arra, hogy adatokat gyűjtsön a beteg tüneteiről, a légutak belső gyulladásáról, és a környezetről. Az adatok egy mobil eszköz közvetítésével kerülnek át elemzésre, bemenetét képezik az asztma személyre szabott digitális modelljének, amely támogatja a beteget abban, hogy jobban menedzselje a betegségét, és optimalizálja a kezelést. "Ez egy igazán innovatív felhasználása a mobil technológiának és létrehoz egy fontos eszközt, ami nagyságrendi javulást hozhat a betegek életminőségében”, mondja Breda Flood, az Európai Allergia és Légúti Betegségek Betegszervezetének elnöke.
Tekintettel arra, hogy az asztma személyre szabott figyelmet követel, a myAirCoach majd a betegeket helyezi az asztma kezelésének központjába. A projekt tanácsadó bizottságot állított fel (Advisory Patient Forum - APF), amely kalauzolja a kutatókat, hogy a kapott önmenedzselési rendszer megfeleljen betegek igényeinek. A legnagyobb európai betegszervezetek képviselői segítik majd a fejlesztés folyamatát fókuszcsoportokban és kutatásokban való részvételükkel, hogy a myAirCoach a való világban a lehető leghasznosabb lehessen.
Ha Ön asztmás, és szeretne az egyik beteg-szakértő lenni, írjon a research@asthma.uk.org címre. Híreket fog kapni a myAirCoach projekt legújabb fejleményeiről, és konzultációs lehetőségeket is.
Az EU által finanszírozott program, a „Kutatási és Innovációs Horizont 2020” keretein belül fejlesztett myAirCoach nagy lehetőség arra, hogy bizonyítsa a betegek bevonásának széles körű előnyeit az egészségügyi ellátás javítását célzó új technológiák kifejlesztésében.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kulcsszavak

mobil, öngyógyítás, asztma

Kapcsolódó anyagok

Nehéz szabadulni az allergiától

A fenntartó asztma-kezeléssel kapcsolatos adherencia: 6 hónapos prevalencia az USA egy közforgalmú patikaláncának adatai alapján

Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

A mobil telefonok adataival előre lehet jelezni egyes fertőző betegségek terjedését

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


A betegek bevonásával kidolgoznak egy mobil rendszert az asztma önálló kezelésére