Agyérbetegségek 2000;6(1):1.

KEDVES OLVASÓ!

 

Újságunk megújult külső formája a megszokott belső tartalmat kínálja. Csakúgy, mint az eltelt öt év során mindig, célunk továbbra is olvasóink naprakész tájékoztatása a stroke-betegséggel kapcsolatos tudományos és szakmapolitikai eseményekről. Az Agyérbetegségek a Nemzeti Stroke Program céljaival összhangban támogatja a Magyar Stroke Társaság erőfeszítéseit a stroke-prevenció és -terápia magyarországi helyzetének javítása terén.

Az Agyérbetegségek első öt éve sikeres volt. Mint eddig, a jövőben is vállaljuk hazai és külföldi szerzők közérdeklődésre számot tartó tudományos dolgozatainak közlését. Számos tanulmány, összefoglaló és eredeti közlemény jelent meg eddig is és reményeink szerint a továbbiakban is újságunk lapjain, szem előtt tartva, hogy elsődleges célunk az olvasó tájékoztatása, az újság által közölt információk hasznosíthatósága a mindennapi gyakorlatban.

Az egészségügy jelentős anyagi forráshiánya ellenére a stroke-ellátás kiemelt fontosságát elismerik és egyre inkább támogatják a hazai egészségpolitika irányítói is. Remélhetőleg a megújuló magyar egészségügyön belül, hasonlóan a fejlett egészségüggyel rendelkező országok és az Európai Unió gyakorlatához, a stroke-ellátás infrastrukturális és műszeres igényeinek kielégítése ugyancsak kiemelt fontosságú lesz. Újságunk a jövőben is minden segítséget igyekszik megadni ahhoz, hogy a szakmai és szakmapolitikai információk eljussanak az Olvasókhoz.

dr. Horváth Sándor